Door: Lucienne BoelsmaAfgelopen week werd er tijdens de vergadering over de jaarrekening gevraagd naar de Tsjûkemarvisie. Er liggen op dit moment twee verschillende visies uit voormalig Lemsterlân en Skarsterlân. De wethouder gaf als antwoord dat we binnenkort de visies in elkaar gaan schuiven, wat volgens ons niet kan omdat er een groot verschil in zit. Het antwoord van de wethouder verwonderde de CDA fractie en we zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Er is op dit moment namelijk een proces gaande waarin de club van aanjagers van de Tsjûkemar samen met provincie en gemeente vorm geven aan de invulling van de Tsjûkemar. Bij dit proces zijn dorpsbelangen, natuurorganisaties, recreatie ondernemers e.a. betrokken. Het mooie is dat we tot nu toe overeenstemming is en dat de gemeenteraad geld beschikbaar heeft gesteld om ontwikkelingen in gang te zetten.

Wie zijn wij dan als gemeenteraad om hier een eigen visie bovenop te gooien, die de plannen zou kunnen frustreren. Geef de initiatiefnemers de ruimte. De raad komt bij wijzigen in bestemmingen vanzelf in beeld.