Door: Dirk Hylkema - Voorzitter overgangsbestuur CDA "De Friese Meren i.o."Het overgangsbestuur van de CDA-afdeling "De Friese Meren" draagt Luciënne Boelsma-Hoekstra uit Idskenhuizen voor als nummer twee op de kandidatenlijst van het CDA.

Luciënne is 40 jaar, ze is werkzaam op een assurantiekantoor en boerin, en is inmiddels 3 jaar een zeer gewaardeerd raadslid in de gemeente Skarsterlân.

Wethouder Frans Veltman is lijsttrekker en op plaats 3 en 4 staan nieuwe gezichten. Gerben Veenstra (31) uit Scharsterbrug staat op plaats drie en Roel Roelevink (52) uit Lemmer op plaats 4.

Op de vijfde plaats staat zittend raadslid Ackelyn Stapensea (47) uit Balk. Het CDA-bestuur is van mening dat er voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar een evenwichtige kandidatenlijst is samengesteld, waarbij kwaliteit, vernieuwing, verjonging, ervaring en spreiding belangrijke uitgangspunten zijn. Tijdens de ledenvergadering van het CDA op 7 mei in Balk zal de voordracht op de kandidatenlijst nog moeten worden goedgekeurd door de leden.