Woonplaats:
Balk
 
Contact gegevens:
Telefoon: 0514-604519
 
Hoe lang ben ja al actief in de politiek?
Ik ben al lang actief in de politiek. Ik ben eerst een aantal jaren bestuurslid geweest en vanaf 2002 raadslid in de gemeente Gaasterlân- Sleat. Dit is dus mijn derde periode en nu op dit moment fractievoorzitter.
 
Wat zijn jouw drijfveren, waarom ben je actief geworden?
Dat hoort eigenlijk bij mijn opvoeding ( op achtjarige leeftijd deden wij de CDA folders al in de brievenbussen ), mijn ouders waren beide heel actief in het verenigingsleven en in de politiek. Zij hebben aan ons meegegeven dat wij onze talenten moeten gebruiken o.a. in het vrijwilligerswerk.
 
Wat is jouw portefeuille?
Op dit moment maak ik deel uit van de commissie Welzijn, Sport en Onderwijs. In een kleine gemeente moet je van alle markten thuis zijn dus was er geen portefeuilleverdeling.
 
Wat heb je al bereikt?
Als CDA hebben wij de afgelopen jaren veel zaken voor elkaar gekregen, specifiek wil ik hier het beleid 'Alcohol en Drugs' noemen en 'Cultuureducatie'. Prachtig om nu te zien hoe cultuuronderwijs ook op een andere wijze vorm kan krijgen. Dat heb ik niet bereikt maar wij als CDA, met elkaar optrekken en beleid initiëren en vorm geven dat is de kunst.
 
Wat zou je nog willen bereiken de komende tijd?
De afgelopen jaren hebben wij veel werk verzet in de aanloop naar de gemeente 'De Friese Meren'. Ik zou graag de gemeente verder vorm willen geven.
 
Wat is jouw slogan of motto?
Als er een wind van verandering waait bouwt de één een windscherm en ik bouw een windmolen.